Unie van Watertoeristen
     ....

Activiteitenagenda voor de Unie van Watertoeristen

Er zijn momenteel geen berichten.
 Leuk! In dit filmpje van www.watersport-tv.nl komt aan het einde, een interview met Frank Lammertsma van de Legakker. Veel plezier met kijken 

https://youtu.be/f8hIMQ_hePE

credits:watersport-tv

Social media berichten van de Unie

Er zijn momenteel geen berichten.Nieuws van de Unie en Unie vrienden


Terug naar overzicht

06-09-2019

Briltil heeft een natuur jachthaven!

Briltil heeft een natuur jachthaven!
De jachthaven van Briltil ligt aan het Hoendiep, ca. 1 km vanaf het Van Starkenborgh kanaal, en heeft een rijke natuurlijke uitstraling. Midden tachtiger jaren heeft ondernemer Tjeerd van der Mei het plan opgevat om op een groot stuk weiland een jachthaven te graven. Hij heeft de grond van ca. 2.500 m² aangekocht, en met een schipper uit de pleziervaart hebben zij samen een grove havenschets gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een insteekhaven van 200 meter met een waterdiepte van 2.00 meter. Totale afmeer gelegenheid langs de wal is hier 250 meter.
De lage beschoeiing heeft een natuurlijk karakter met ronde houten palen en langs de oever overal gras met bosschages, die o.a. bestaan uit Populier – Eiken – Hazelnoot. Ook buiten de haven langs het Hoendiep is er 100 meter meer gelegenheid en in het zijkanaal op het Niekerkerdiep ook nog eens 50 meter voor kleinere bootjes.

De haven is in eigen beheer aangelegd en er is ca. 6.000 m³ grond uitgegraven dat op het terrein als vloeiende heuvels, met ingezaaid gras, is opgeslagen. Hierdoor heeft het totale haventerrein een speels en natuurlijk karakter gekregen. Trekkers met Campers en tenten bivakkeren ook regelmatig op het terrein. Rondom zijn bomen geplant, die met hun toppen vele rijke schaduwplekken op het terrein geven bij warm zomerweer.

De jachthaven beschikt nog over drie loodsen voor goede opslagruimte voor winterstalling van boten en caravans. Bij het Havenkantoor aan het Hoendiep is een ruim en gezellig Li-Jan Paviljoen waar het goed vertoeven is voor een drankje en/of eenvoudige maaltijd.

Het is een unieke haven in Noord-Nederland die het bezoeken zeer zeker waard is.

Zie ook: www.jachthavenbriltil.nl

 Luchtfoto_HAVEN_2.jpg


Terug naar overzicht


E-mailen
Map
Info
Instagram