Unie van Watertoeristen
     ....

Activiteitenagenda voor de Unie van Watertoeristen

Er zijn momenteel geen berichten.
 Leuk! In dit filmpje van www.watersport-tv.nl komt aan het einde, een interview met Frank Lammertsma van de Legakker. Veel plezier met kijken 

https://youtu.be/f8hIMQ_hePE

credits:watersport-tv

Social media berichten van de Unie

Er zijn momenteel geen berichten.Nieuws van de Unie en Unie vrienden


Terug naar overzicht

19-06-2019

Start werkzaamheden Leiderdorpsebrug

Start werkzaamheden Leiderdorpsebrug
Provincie Zuid-Holland start op 22 juli 2019 met het groot onderhoud aan de Leiderdorpsebrug (Stierenbrug). Het onderhoud duurt 4 tot 6 weken en zorgt voor hinder voor weg- en vaarwegverkeer.

Werkzaamheden
De werkzaamheden worden uitgevoerd in 2 fasen.

De eerste fase start in de zomervakantie van 2019. Dan worden er diverse reparaties bovenop de brug uitgevoerd, zoals het vervangen van het asfalt op de brug, het plaatsen van camera’s voor de bediening en het toevoegen van extra afsluitbomen. Daarnaast wordt het brugwachtershuisje opgeknapt.

De tweede fase start in het 1e kwartaal van 2020. Dan wordt de aandrijving van het beweegbare gedeelte hersteld. Ook wordt ervoor gezorgd dat de brug na de renovatie op afstand bediend kan worden.Planning
De eerste fase van het groot onderhoud start op 22 juli 2019 en duurt 4 tot 6 weken. De planning van de werkzaamheden is afhankelijk van de vliegroute van eventuele vleermuizen. Momenteel is er onderzoek gaande om te bepalen of deze route verstoord wordt als er een ponton in het water wordt geplaatst om fietsers en voetgangers over te laten steken. De uitkomsten van het onderzoek bepalen de planning. De tweede fase start in januari 2020 en duurt 8 weken.

Hinder
Weg- en vaarwegverkeer ondervindt hinder van de werkzaamheden. Overlast proberen we zoveel mogelijk te beperken, maar kunnen wij niet voorkomen.

Tijdens de werkzaamheden geldt er voor het vaarwegverkeer een hoogtebeperking tot 2,50 meter. De brug gaat dan wel in bloktijden van 2 uur open. Verder is er een volledige vaarwegstremming van 29 juli tot en met 2 augustus en van 5 augustus tot en met vrijdag 9 augustus. Er is dan een omleiding voor de scheepvaart.

Vanaf de A4 wordt er voor het autoverkeer een alternatieve route aangegeven. Autoverkeer richting Leiderdorp wordt omgeleid via Hoge Rijndijk – Zijlsingel – Engelendaal. Richting Leiden gaat het autoverkeer via Engelendaal of via N446-Oude Spoorbaan.

Voetgangers en fietsers kunnen het water oversteken rondom de Leiderdorpsebrug via een pontonbrug of over de brug zelf.Terug naar overzicht


E-mailen
Map
Info
Instagram